Verkeersmaatregelen Doedorp

De ouders/verzorgers van deelnemers die al vaker hebben meegedaan aan Doedorp weten dat het tijdens de korte periode van kinderen halen en brengen, erg druk kan zijn met auto’s en fietsers. Vorig jaar is daarom besloten om het verkeersplan, zoals wij dat hadden, om te gooien. Deze aanpassingen zijn na evaluatie en feedback van onze bezoekers niet goed bevallen. Daarom gaan we dit jaar een aantal aanpassingen doen die de doorstroom en veiligheid zouden moeten gaan bevorderen.

  • Verplichte rijrichting Breulylaan automobilisten: tijdens de gehele week zal er op de Breulylaan een verplichte rijrichting worden ingesteld vanaf de Slenterweg/Panovenweg richting Ringbaan Zuid.
    (Let op: dit is dus anders dan vorig jaar!)
  • Fietsrijbaan en adviesroute fietsers: De Breulylaan zal gedeeltelijk worden voorzien van gescheiden rijbanen, één voor fietsers en één voor automobilisten. Omdat hierdoor voor de fietsers komende vanaf de Slenterweg/Panovenweg, het lastig is om de fietsenstalling goed te bereiken, worden deze fietsers geadviseerd om de Breulylaan vanuit de richting Ringbaan Zuid te benaderen.
  • Afsluiting afrit dijk: de afrit van de dijk richting de Breulylaan/Slenterweg en Panovenweg zal worden afgesloten voor het (auto)verkeer. Bestuurders worden verzocht om de afslag Rosandeweg te nemen en dan via de Slenterweg richting de Breulylaan te rijden.

Wij willen iedereen adviseren om zo veel mogelijk met de fiets te komen!

Tijdens Doedorp zal het verkeer ook dit jaar weer geregeld worden door de ervaren verkeersregelaars van stichting AVDuiven.