Wat u als ouder wilt weten

Noodgevallen & EHBO

Telefonische bereikbaarheid voor noodgevallen

Tijdens Doedorp is het terrein bereikbaar voor noodgevallen op telefoonnummer 0316-79 45 41.

EHBO

Er is een continu bemande EHBO-post op het terrein. Er zijn dagelijks meerdere gediplomeerde EHBO’ers op deze post en op het terrein aanwezig. Daarbij hebben wij ook een huisarts in Zevenaar bereid gevonden om ook dit jaar de deelnemers van Doedorp, indien nodig, te behandelen. Het maakt hierbij niet uit wie de eigen huisarts van het kind is. Ook is het Rijnstate Ziekenhuis locatie Zevenaar ingelicht.

Mocht uw kind medische bijzonderheden hebben, bijvoorbeeld allergieën, overgevoeligheden, ADHD, vermeld dit dan duidelijk op de kaart van uw kind. Wij kunnen hier dan rekening mee houden. Indien uw kind tijdens Doedorp medicijnen dient te gebruiken, vermeld dan altijd het soort medicatie, de dosering en het tijdstip van inname op de kaart. Eventueel kunt u de medicijnen van uw kind inleveren bij de EHBO-post. Dan zorgen de EHBO’ers ervoor dat uw kind zijn medicatie (op tijd) inneemt.

Eten & drinken

Gedurende de hele dag staat er drinken voor de kinderen klaar en tijdens de pauze wordt er melk en fruit uitgedeeld. Het is daarom belangrijk dat u eventuele allergieën en overgevoeligheden op de kaart van uw kind vermeldt.

Overblijven

Dagelijks is er rond 12:00 uur een lunchpauze. Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar blijven over en dienen daarom zelf een lunchpakketje mee te nemen.

Brengen en ophalen

Verkeersregelaars

Tijdens het brengen en halen staan er officiële en gediplomeerde verkeersregelaars voor u klaar. De aanwijzingen van de brigadiers dienen ten alle tijden opgevolgd te worden voor uw en onze veiligheid.

Parkeren

Wij verzoeken u om uw auto niet vlak bij de ingang parkeren. Dit is vaak de oorzaak van opstoppingen en gevaarlijke situaties.

Ophalen

Neem bij het ophalen geen kinderen van vrienden of bekenden mee naar huis zonder dat de eigen ouders hiervan op de hoogte zijn. Dit voorkomt veel onzekerheid en onrust (bij u en ons).

Wat moeten de kinderen zelf meenemen?

Kinderen van 6 t/m 12 jaar

– Een goed humeur!
– De dag- of weekkaart
– Lunchpakketje voor tussen de middag
– Een hamer om een hut mee te kunnen bouwen. Vermeld duidelijk naam, adres en   telefoonnummer op de hamer en controleer of de hamer gebruiksveilig is.
– Stevige schoenen (ook bij goed weer i.v.m. spijkers)

Wij hebben onvoldoende hamers om alle kinderen te voorzien, dus vergeet de hamer echt niet!

Kleuters van 4 t/m 5 jaar

De kleuters hebben op een eigen stuk terrein een aan hun leeftijd aangepast programma. Er wordt niet getimmerd, een hamer is dus niet nodig. Elke middag beleven ze het dagthema d.m.v. leuke spelletjes en lekker knutselen. Tussendoor krijgen ze iets lekkers te eten en te drinken.

Wat kunt u als ouder voor Doedorp betekenen?

Materialen

Wij kunnen altijd materialen gebruiken als stof, verkleedkleren en knutselartikelen. Mocht u over dergelijke materialen beschikken dan kunt u contact op nemen via [email protected]

Vrijwilliger

Mocht je mee willen helpen tijdens Doedorp en bent je minimaal 16* jaar dan ben je van harte welkom om vrijwilliger te worden. Hierover kun je contact opnemen  via mailadres [email protected].

*= Voor jongeren van 13-15 jaar is er eventueel een mogelijkheid om jong-vrijwilliger te worden. Deze groep krijgt extra begeleiding van ons, om hen op een leuke manier te introduceren met vrijwilligerswerk bij Doedorp.

Enkele tips

  • Als u de – in de voorverkoop gekochte – weekkaart thuis invult en maandagochtend meeneemt, kan uw kind maandagochtend deze omruilen voor een polsbandje. Het polsbandje dient de gehele week te blijven zitten. Mocht het polsbandje toch los komen/kapot gaan, dan kan het kapotte bandje omgeruild worden voor een nieuw bandje.
  • Het is verstandig de kinderen tijdens Doedorp stevige schoenen te laten dragen in verband met de spijkers. Ook met warm weer!
  • Bij zonnig weer is het raadzaam uw kinderen thuis goed in te smeren met zonnebrand. Een T-shirt verdient de aanbeveling boven een hemdje. Sommige kinderen hebben een petje nodig.
  • Regenkleding kan (helaas) soms ook nodig zijn. Bij regen ook graag laarzen of gesloten stevige schoenen.
  • Kinderen leggen hun kleding, tassen en andere eigendommen vaak zomaar ergens neer. Het is daarom aan te bevelen alle spullen van uw kind te voorzien van naam, adres en telefoonnummer.
  • Verloren voorwerpen kunnen gedurende de week door u teruggevonden worden in de grote tent en op vrijdagmiddag bij in-/uitgang van het terrein.
  • Mocht u na Doedorp nog spullen missen, dan kunt u tot 3 weken na Doedorp contact opnemen met de organisatie.